вівторок, 28 лютого 2017 р.

Методична рада

          


20.02.2017 року в методичному кабінеті відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Кременчуцької РДА відбулось засідання науково-методичної ради під головуванням завідувача кабінетом методичним Квашук Н.Р.
На сучасному етапі шкільної практики особливого значення набуває проблема створення освітньо-виховного середовища, яке сприяє гармонійному розвитку школярів, та впровадження інноваційних технологій і методів підвищення ефективності навчання учнів.
Розвиток уже існуючих та пошук нових  методів, форм, прийомів веде до більшої їх відповідності цілям і змісту навчання.
В організації пізнавальної діяльності на уроках важливим є вибір (за методичною доцільністю) стилю взаємодії з учнями, технології навчання, застосування конкретних методичних прийомів.
Характерною рисою вдосконалення методів можна вважати посилення їх активізуючого, розвиваючого впливу на учнів.
Впровадження особистісно-орієнтованого, діяльнісного підходів  є основою для вирішення першочергових завдань у формуванні ключових життєвих та предметних компетентностей.
Такими є основні узагальнюючі висновки, які  сформульовані на основі представлених на розгляд науково-методичної ради досвідів вчителів.                   
 На засіданні були  представлені досвіди 9 вчителів, що атестуються на присвоєння педагогічного звання «старший учитель», 1- на присвоєння звання «учитель-методист», 2- на встановлення вищої кваліфікаційної категорії.
Прийнято рішення  схвалити досвіди вчителів.
Матеріали досвіду вчителя математики Салівської ЗОШ І-ІІІ ступенів  Соси Віри Іванівни, яка атестується на присвоєння звання «учитель-методист», рекомендовано направити на розгляд  фахової комісії та науково-методичної ради  Полтавського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників імені М.В.Остроградського.

                                          Підготувала  Олена Яременко, секретар ради