четвер, 9 лютого 2017 р.

Попередити торгівлю людьми


09.02.2017 в райдержадміністрації під головуванням заступника голови Є.В.Колесника відбулося планове засідання мультидисциплінарної робочої групи з питань протидії торгівлі людьми у Кременчуцькому районі при Міжвідомчій координаційній раді з гендерних питань та проблем сім’ї  при районній державній адміністрації на тему „Механізм взаємодії суб’єктів у сфері протидії торгівлі людьми: виявлення, ідентифікації, надання допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми. Повноваження та відповідальність суб’єктів взаємодії” за участю головного програмного спеціаліста БО «Світло надії» Гришко Ольги Олександрівни.
            Метою засідання було підвищення рівня знань, удосконалення умінь і навичок представників суб’єктів взаємодії у сфері виявлення, ідентифікації та надання допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми; покращення взаємодії у цій діяльності між державними та громадськими організаціями.
            Під час засідання розглянуто питання поширення торгівлі людьми, причини, форми торгівлі людьми та групи вразливих категорій населення, що можуть потрапити в тенета работоргівців; нормативно-правову базу з протидії торгівлі людьми в Україні; особливості ідентифікації осіб, які постраждали від торгівлі людьми та Національний механізм взаємодії суб’єктів у сфері протидії торгівлі людьми (виявлення, ідентифікація, перенаправлення та надання допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми – основні принципи, компоненти).
За підсумками засідання дані доручення суб’єктам у сфері протидії торгівлі людьми:
1. Проаналізувати ситуацію в районі з даного питання в межах своїх повноважень.
2. У підвідомчих структурах та організаціях провести інформаційно-роз’яснювальну роботу з протидії торгівлі людьми та розповсюдити соціальну рекламу.
3. ВОСМС організувати проведення превентивних заходів у підвідомчих навчальних закладах.