четвер, 9 березня 2017 р.

Оживе добра слава – слава України!


Напевне, в Україні не знайдеться жодної людини, яка у своєму житті хоча б раз не перегорнула сторінок «Кобзаря» Тараса Шевченка. Творчість цього поета можна не любити, можна критикувати, можна ставитися до неї із великою любов’ю… У будь-якому випадку байдужим вона не залишає нікого.
9 березня 2017 року Україна відзначила 203 роки від дня народження Тараса Шевченка. Учителі і учні Кам’янопотоківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені М.С.Новохатька не могли залишитися осторонь цієї події. З метою вшанування Кобзаря було проведено захід «Оживе добра слава – слава України!», на якому учні 2,4,5 та 6 класів цитували уривки з творів видатного поета, співали пісні. Для перегляду учням було запропоновано відео про найважливіші події життя поета «Обличчя української історії», відео «Тарас Шевченко устами українських зірок».
В зв’язку з тим, що на сході України триває війна – жорстока, загарбницька, захід мав  дещо особливе спрямування. Діти переглянули відео, де Сергій Нігоян, учасник Євромайдану, декламує на камеру уривок із Шевченкового «Кавказу»; уривки спецпроекту «Вікон» (телеканал СТБ) під назвою «Борітеся – поборете!», де вірші Шевченка лунають із вуст людей,  які боряться за незалежність України, які бачили жахіття війни – кіборгів, воїнів АТО.
Шевченко – пророк! Він застерігав усіх українців бути пильними, берегти та любити свій рідний край. На сьогодні, Тарас Григорович Шевченко у кожного свій. Ми спільно з ним йдемо на захист рідної землі, боронимо, у цей непростий час, нашу мову, культуру, ментальність.

 Статтю підготувала: Бабенко Людмила Григорівна, заступник директора з виховної роботи.