пʼятницю, 11 січня 2019 р.

Різдвяні зустрічі "Свято педагогічної майстерності"

Традиційні районні Різдвяні зустрічі "Свято педагогічної майстерності" відбулись 11 січня 2019 року в Будинку культури села Недогарки.


Фото заходу
Виступ голови оргкомітету районного конкурсу "Учитель року-2019" Квашук Ніни Романівни:


Вчитель – носій ідей Нової української школи, девіз якої: «Не конкуренція, а співпраця в педагогічних спільнотах – основа успіху під час проведення реформ»

Шановні учасники конкурсу «Учитель року – 2019»,
шановні учасники заходу свята педагогічної майстерності!
Сьогодні ми підводимо підсумок І туру  Всеукраїнського конкурсу «Учитель року - 2019». Варто зазначити, що цього року Конкурс проходив за новими правилами у номінаціях «Географія», «Основи здоровя», «Вчитель інклюзивного класу» та предмету «Захист Вітчизни». Обов’язковою  умовою участі була реєстрація на всеукраїнській платформі конкурсу. Відповідно до нової редакції постанови Кабінету Міністрів України в районі проведено конкурс у номінаціях «Географія» та «Основи здоров’я». Кількість вчителів даних фахів відповідала вимогам  Положення про всеукраїнський конкурс (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 16 травня 2018 року №370). Учителі Захисту Вітчизни  та інклюзивного класу у звязку з тим, що кількість зареєстрованих не відповідала вимогам, мали право брати участь відразу в ІІ (обласному) турі Конкурсу. Таким правом скористалась Сідень Тетяна Володимирівна, вчитель початкових класів Піщанської гімназії Піщанської сільської ради, взявши участь у номінації «Вчитель інклюзивного класу». Крім цього, учасником обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Джерело творчості» у номінації «Керівник гуртка – 2019» стала Бегіян Оксана Іванівна, керівник гуртка «Образотворчого мистецтва»  БД та ЮТ на базі Малокохнівської ЗОШ  І-ІІ ступенів Кременчуцької районної ради.
Участь у районному етапі конкурсу взяли 7 учителів із 6 закладів загальної середньої освіти Кременчуцького району:
У номінації «Географія»:
Слабко Ірина Олексіївна (переможець), учитель Садківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Кременчуцької районної ради,
Ухналь Людмила Дмитрівна, учитель Потоківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Кременчуцької районної ради,
Гупало  Микола Миколайович, учитель Кривушівського НВК Піщанської сільської ради.
У номінації «Основи здоров’я»:
Воробйова Людмила Василівна (переможець), учитель Максимівського НВК Недогарківської сільської ради,
Мудра Тетяна Олексіївна, учитель Ялинцівського НВК Кременчуцької районної ради,
Остапенко Інна Василівна, учитель Кривушівського НВК Піщанської сільської ради,
Ступка Ірина Анатоліївна, учитель Рокитненського НВК Омельницької сільської ради.
Серед учасників конкурсу 3 – спеціалісти вищої кваліфікаційної категорії, 2 – І кваліфікаційної категорії.
Проведення конкурсних випробувань засвідчило професіоналізм учасників, володіння знаннями з педагогіки та психології, а проведені уроки були ілюстрацією фахового набутку вчителя, його творчого підходу до викладання предмета та здатності продукувати нові ідеї.
Підсумовуючи результати конкурсних випробувань, хочеться відмітити, що учасники продемонстрували достатній рівень сформованості системи умінь професійно-орієнтованого використання інформаційно-комунікаційних технологій, наявність знань про дидактичні можливості, а також творчий потенціал та позитивну мотивацію у професійній діяльності.
Конкурс «Учитель року» став саме тим акордом, який налаштував серця і думки освітян на вияв кращих рис учительства району через творче суперництво, визнання, поцінування та пошанування. Участь у конкурсі дала можливість конкурсантам побачити більш широку перспективу, оскільки упродовж усіх етапів змагань відбувся обмін досвідом.
Організаційно-методичне забезпечення конкурсу здійснював методичний кабінет. Методист РМК Яременко Олена Вікторівна, організатор та голова фахового журі конкурсів обох номінацій, надавала активну допомогу конкурсантам від підготовки матеріалів до їх участі у всіх етапах конкурсу.
Шановні конкурсанти!  Міцного здоров’я, безмежного щастя, злагоди та  добробуту, професійних успіхів у  будь-яких починаннях, у щоденних  справах, у сміливих планах та  сподіваннях, незгасного натхнення і невичерпної енергії. Щоб мир і затишок панували у Вашому домі!