середу, 21 лютого 2018 р.

Урок мужності в школі

   
11-го лютого 2015-го року, Указом Президента України № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» в країні встановлено особливий пам’ятний день - «День Героїв Небесної Сотні», який відзначається тепер щорічно 20-го лютого з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року - лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.
    Не дарма саме в цей день ми вирішили провести Урок Мужності в нашому навчально-виховному комплексі . За ініціативи директора Будинку дитячої та юнацької творчості Т.М.Васильєвої ми запросили до себе відому поетесу, члена літературної спілки «Славутич» м.Кременчук, неординарну особистість Ольгу Андріївну Пилипчук. Спільними зусиллями ми і провели урок під назвою «Віддали життя Герої за нашу свободу».
     Зима завжди була багата на відзначення знаменних дат, тому ми згадали і Героїв Крут, і воїнів афганців і Небесню сотню і тих юнаків, що захищали і захищають нашу країну сьогодні.
     Попри карантин, учні старанно готувалися до Уроку Мужності, вчили вірщі, що їх люб’язно надала нам Ольга Андріївна, вишукували відео сюжети з даної теми. Приємно було спостерігати з якою увагою та сумом учні слухали кожне слово нашої гості, вдумливо вдивлялися у відео, з сумом згадували наших земляків, що загинули на Сході.
     Хочемо подякувати усім, хто завітав на наш захід. Бажаємо здоровя  Ользі Андріївні, а нашій країні миру та злагоди.

Підготувала: Т.Донцова, Білецьківський НВК