понеділок, 16 жовтня 2017 р.

День козацтва

У світлий день Покрови Пречистої Богородиці, яка українцями завжди вважалася заступницею і покровителькою, відзначається національне свято – День козацтва. Ця традиція підкреслює велике історичне значення козацтва в боротьбі за утвердження української державності та суттєвий внесок у сучасний процес державотворення.
Козаччина завжди була однією з найяскравіших сторінок української історії, на славних прикладах якої виховувалося почуття національної самоповаги багатьох поколінь українців. Козацтво – звитяжна історія і велика гордість нашого народу, душа України, її надія і оберіг.
Національно-культурне відродження наших днів великою мірою живиться традиціями славної козацької доби. Саме з цією метою напередодні свята у Білецьківському навчально-виховному комплексі було проведено Козацький квест. У ньому брали участь учні 5-7-х класів. Дітям було запропоновано пройти 5 станцій, де діти мали можливість позмагатися у знаннях з  історії та традицій козацтва в Україні, пройти спортивну естафету, показати себе справжніми художниками, співаками і танцівниками. З усіма цими завданнями вихованці справилися на славу.
А завершився квест великим танцювальним флеш-мобом, у якому взяли участь як учасники квесту, так і учні 10 та 11 класу, що підготували таке чудове дійство.
Тож традиції козацтва живуть у нас і відроджуються з кожним роком!

Підготувала: Донцова Т.В., педагог-організатор Білецьківського НВК