понеділок, 5 червня 2017 р.

Всесвітній день охорони навколишнього середовища


Всесвітній день охорони навколишнього середовища, який щороку 5 червня звертає увагу людей на проблеми екології, проводиться під егідою Організації Об'єднаних Націй. Головна мета свята – стимулювати активну діяльність світового співтовариства, спрямовану на збереження балансу в природі та навколишньому середовищі.
Всесвітній День охорони навколишнього природного середовища у світі відзначають із 1972 року. Саме 5 червня учасники історичної Стокгольмської конференції ООН вперше заявили світовій громадськості про серйозні проблеми навколишнього середовища і закликали всіх кардинально змінити відношення до природних ресурсів та почати бережливо ставитися до природи.
В більшості країн світу цього дня проводяться різноманітні екологічні заходи, як на державному рівні, так і на рівні колективів шкіл та дворів. І це дуже гарна європейська практика, яку ми повинні перейняти і запровадити в кожному місті та селі.
Пропонуємо всім небайдужим приєднатися до відзначення Всесвітнього дня охорони навколишнього природного середовища  та провести  відповідні еколого-просвітницькі та природоохоронні заходи серед школярів та громадськості сіл.