середу, 19 квітня 2017 р.

Перемога юних екологів

      
Юні екологи-дослідники Білецьківського навчально-виховного комплексу Кременчуцького району Пивонос Тетяна, учениця 11 класу, та Мулявка Єва, учениця 9 класу, пройшли відбірковий етап та  7-8 квітня 2017 року взяли участь у ІІ фінальному (очному) етапі Четвертої всеукраїнської олімпіади «DreamECO» (конкурс міжшкільних наукових проектів з питань захисту довкілля) у м. Києві. Учениці гідно представили до захисту спільний проект у номінації «Якість довкілля» на тему: «Екологічний аналіз антропогенного навантаження навколо залізничного переїзду південної залізниці села Маламівки Кременчуцького району». Керівник проекту -Вальчук Антоніна Романівна, учитель біології та екології Білецьківського навчально-виховного комплексу.
За підсумками змагань наші юні екологи  увійшли у когорту переможців (посіли 4 місце), отримали спеціальну відзнаку та цінні подарунки.
Цей захід за доброю традицією вже четвертий рік поспіль відбувається  за сприяння Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді МОН України спільно з Міжнародною школою «Меридіан».
Учасниками Всеукраїнської олімпіади «DreamECO»   у 2017 році стали учні 8-11 класів загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів з різних областей України та м. Києва. Змагання відбувалось у чотирьох номінаціях: «Якість довкілля», «Екологія біорізноманіття», «Ресурси та енергія», «Моє місто».
Серед представлених понад 100 екопроектів перемогу вибороли 37 командних та індивідуальних авторських розробок. Переможці олімпіади отримали цінні подарунки від організаторів.
В програмі заходу відбулися цікаві зустрічі, екскурсії, які відвідали наші учасники  разом з керівником районної делегації  Вальчук  Мариною Миколаївною, заступником з навчально-виховної роботи Білецьківського НВК.


                                                   Підготувала   Яременко О.В., методист РМК