понеділок, 26 червня 2017 р.

Науково-методична рада: наступність і перспективність освітньо-виховного процесу

     Однією із актуальних проблем  розвитку  українського суспільства є побудова системи безперервної освіти нової української школи. Вона  зумовлена необхідністю створення  відповідних умов для гармонійного розвитку  дітей  на всіх ступенях освіти.
Тому за підсумками роботи у 2016-2017 навчального року 26 червня на засіданні науково-методичної ради розглянуто важливі теми для перспективного розвитку дошкільної та  шкільної освіти:
- Система роботи дошкільних навчальних закладів району  відповідно до Базового компоненту дошкільної освіти ( Галбург І.М., методист з дошкільного виховання, Черниш С.В.,заступник директора з навчально-виховної роботи дошкільного підрозділу «Журавушка» Білецьківського НВК).
- Наступність у роботі дошкільних навчальних закладів та ланки початкової освіти загальноосвітніх навчальних закладів (Матковська О.В., методист з початкової освіти).
- Про стан викладання навчальних предметів «Природознавство», «Географія та «Основи здорв’я» (Яременко О.В., методист з природничих предметів).
- Підсумки атестації педагогічних працівників  за 2016-2017 н.р. (Квашук Н.Р., завідувач методичного кабінету).
- Про внесення до районної картотеки ППД досвіду педагогічних працівників, що атестувались на присвоєння звань та вищих кваліфікаційних категорій ( методисти РМК).
 У процесі обговорення  було визначено ключові аспекти, які потребують посиленої уваги у діяльності навчальних закладів з окресленого кола питань, пріоритети сходинкової освіти на основі кометентнісного підходу та прийнято відповідні рішення щодо розв’язання основних завдань удосконалення діяльності педагогів.
Консолідовані зусилля усіх педагогів покликані забезпечити поетапне становлення дитячої особистості, її розвиток, набуття нею практичного досвіду, необхідного для використання у майбутньому.
                                                                      Яременко О.В., секретар ради