суботу, 20 січня 2018 р.

ДПА-2018 у 9-х класах

Підсумкова державна атестація, яку більше знають під абревіатурою ДПА, – це головне випробування для українських школярів, закінчили навчання у 9-му класі . Для випускників середньої школи ДПА є своєрідним виміром отриманих знань і тренуванням перед ЗНО . Така перевірка дає можливість зробити висновок про якість освіти, отриманої на базі певної школи. Також це моніторинг методичної роботи вчителів, який дозволить внести зміни в програму підготовки школярів. 
На початку поточного року в ЗМІ просочилася інформація, що ДПА для дев'ятикласників буде замінено на ЗНО – тобто іспити будуть проходити на загальноукраїнському рівні. Згідно з новим законом про систему освіти в Україні, результати екзаменації будуть служити пропуском у спеціалізовані класи гімназій, академічних ліцеїв або професійних коледжів. 
Природно, такі новини серйозно схвилювали учнів та їх батьків. Втім, паніку піднімати не слід. На сьогоднішній день дана інформація була спростована профільним відомством. Цілком можливо, що в деяких контрольних групах такі тести проведуть в якості пілотного проекту, однак говорити про впровадження цієї норми у життя всіх українських школярів поки рано.

Більш детально на сторінці 

ДПА-2018 для 9 класу в Україні: обов'язкові предмети, зміни та новини