середу, 24 травня 2017 р.

Міжрайонний семінар «Вивчення предметів гуманітарного циклу як засіб плекання українства»


Диканьківський край… Прекрасний в усі пори року. Та надзвичайна краса притаманна йому весною. Коли буяють зеленню парки чарівної Диканьки, наповнюється пахощами Бузковий гай, величаво стоять Кочубеївські дуби. Все це надихає на творчість.
      У ці дні пройшла творча зустріч між заступниками директорів загальноосвітніх навчальних закладів Диканського та Кременчуцького районів у рамках міжрайонного семінару «Вивчення предметів гуманітарного циклу як засіб плекання українства».


      Перед гостями з Кременчуцького краю гостинно відкрила двері Диканська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів. Директор навчального закладу Сотник Алла Дмитрівна познайомила  із досвідом роботи школи з даної проблеми, розповіла про досягнення та перспективи на майбутнє. Педагоги мали можливість познайомитись з творчим доробком колег, відвідавши методичний кабінет закладу.

      Зачарували  усіх своїми розповідями учні-екскурсоводи у картинній галереї та шкільному музеї.
     Завідувач районним методичним кабінетом відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Диканської районної державної адміністрації Курило М.П. розповіла про культурні пам’ятки рідного краю та їх вплив на формування громадянина України.

     Освітяни з Кременчуччини відвідали Великобудищанський сільський музей весілля. Познайомились з традиціями краю, взяли участь у рольовій грі «Українське весілля».


     Підводячи підсумок міжрайонного семінару, усі учасники зробили висновок, що актуальність викладання  предметів гуманітарного циклу як засобу плекання українства очевидна в навчальних закладах Диканьківщини. Напрацьований великий досвід з даного питання. А такі творчі зустрічі допомагають у впровадженні педагогічного досвіду в навчально-виховний процес свого регіону.





     Усі учасники семінару щиро вдячні відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту, методичному кабінету,  Диканській ЗОШ І-ІІІ ступенів, їх керівникам за творчу незабутню зустріч, плідну співпрацю, атмосферу доброзичливості, яка панувала під час заходу.


   Підготувала Н.Р.Квашук