пʼятницю, 17 листопада 2017 р.

Конкурс «Осіння зачіска – 2017"

     Перукарське мистецтво бере свій початок з Давнього Єгипту. Єгипетські перукарі володіли технікою фарбування волосся, і навіть виконували завивку на спеціальному залізному стрижні. Чоловіки з найвищих класів повністю голили голову, а жінки робили короткі стрижки.
     Але те, що зачіска з'явилася раніше одягу, не викликає сумніву. Спочатку це була потреба відкинути пасма волосся, що спадало на очі, і перев'язати їх ремінцем зі шкіри.    Із часом зачіски ставали більш нарядними, їх доповали різні прикраси та фарби.
     Потім в історії перукарського мистецтва запанували давньогрецькі перукарі. Вони вміли не тільки фарбувати волосся, плести коси і вузли - вони вже робили гарячу завивку і стрижку.  Греки дотримувалися простоти й витонченості. Красиві хвилі, тугі пучки на потилиці, маленькі прикраси – усе було притаманно давньогрецькому перукарському мистецтву.
     17 листопада в Білецьківському НВК змагалися сучасні перукарі у конкурсі «Осіння зачіска – 2017». Свою майстерність учениці 11 класу відтворювали на зачісках дівчаток з молодших класів. Учасниці ретельно готувалися до конкурсу і за годину представили всім свої моделі. Усі зачіски були неперевершені, тому журі вирішило відмітити кожну зачіску однією із номінацій.
       У номінації «Кучерики Афродити» грамотою буде нагороджено Артеменко Дар’ю та її модель Головченко Дар’ю, у номінації «Майстриня плетіння» - Гаву Людмилу та Чорновол Таню, у номінації «Справжня чарівниця» - Кондратенко Софію та Будню Настю, у номінації «Я вмію творити чудеса» - Кузнєцову Владиславу та  Аріну Пронозу.
     Дякуємо школярам за участь! Маємо надію на традиційність цього конкурсу.


 Підготувала педагог-організатор Білецьківського НВК Т.В.Донцова